18 Ekim 2011 Salı

GÜZ ÇORBASI

MALZEMELER
1 patates
1 havuç
1 kereviz
1 tatlı kırmızı biber
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
tuz, nane, karabiber
Tereyağı ve sıvıyağ eridikten sonra un katılır. Hafif kavrulunca önceden ayıklanıp küp küp doğranan sebzeler eklenir. Bir kaç dakika tencerede çevrilir. Tercih olarak tavuk  suyu ilave edilir.  tuzu eklenir. Kaynadıktan sonra altı kısılır. 10 dk. daha pişirilir. Daha sonra ateşten alınır. Biraz ılındıktan sonra  blendırdan çekilir. Pürüzsüz hale gelince servise hazırdır. Üzerine yağda nane, kırmızı biber de gezdirebilirsiniz. Dilerseniz, limon da sıkabilirsiniz.  Hastalıklara karşı kaşkan gücündeki bu çorbayı kaçırmayın derim. AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder