18 Ekim 2011 Salı

ISPANAKLI HAVUÇLU BÖREK


Sonbaharın gelmesiyle sofraların en güçlü yeşili ıspanak da sofralarda yerini aldı. Bu tarifimiz, hem sağlıklı , hem besleyici. Korkusuzca tüketebilirsiniz.
Malzemeler:
3 yufka
1kg ıspanak
1 havuç 1 orta boy soğan
1 yumurta
sıvıyağ
İç harcı
 Bir tavada soğanları sıvıyağda hafif kavurun, rendelenmiş havuçları koyun. Havuçların rengi dönmeden haşlayıp , suyunu sıktığınız ve ince kesim doğradığınız ıspanakları tavaya ekleyin. Tuzunu, karabiberini ilave edin. Bir kaç dakika sonra ocağı söndürün. 

Yufkaların arasına sürmek için , yarım su bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı su ile bir kasede  hazırlanır. İlk yufkayı tezgaha düz bir şekilde serin. Üzerine yağlı-sulu karışımdan her tarafına eşit şekilde gezdirin.İkinci yufkayı da üzerine serin. Onun da üzerine harçtan karışımdan gezdirin. Üçüncü yufkayı da en üste koyun yağlı-sulu karışımdan üzerine gezdirin. Şimdi iç harcı yufkaların üzerine eşit dağıtın. Yufkalara rulo formu vermek için  içe doğru kıvırmaya başlayın. Ruloyu 3-4 cm kalınlığında kesin. Oluşturduğunuz parçaları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine 1 yumurta sarısını sürün. 200 derece fırında25-30 dk pişin, afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder