18 Ekim 2011 Salı

KREP KEYFİ

 Sabah sofralarının kraliçelerindendir krep. Peynirli, ballı, pekmezli ya da sade evdeki herkesin keyfine uygun seçenekleri vardır. İşte şen sofranın tarifi
Malzemeler
2 su bardağı un
1 yumurta
1 su bardağı su
1/2 su bardağı
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı şeker
tuz

Yapılışı oldukça kolay. Tüm malzemeleri prüzsüz olana kadar çırpın. Akıcı bir kıvama geldikten sonra önceden ısıtılmış teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvıyağ dökün. Krep hamurundan tavanın çapına göre bir kepçe kadar dökün. Bir kaç dakika sonra diğer tarafını çevirin.Her iki taraf da piştikten sonra servis tabağına alabilirsiniz.

İşin zevkli kısmı şimdi başlıyor. Zevkinize göre krebinizi çeşitlendirebilirsiniz. Beyaz peynir -dereotu-maydanozlu benim favorimdir. Ama seçeneklerimiz sınırsız elbette. Ben bugün daha farklı bir çeşidini denedim. Beyaz peynirle sardığım krebimi dut pekmeziyle şenlendirdim. Hepinize şen sofralar....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder