18 Ekim 2011 Salı

KIYMALI BÖREK


Malzemeler
Yarım kg kıyma
2 soğan
sıvıyağ
tuz-karabiber
3 yufka
Yufkaları 4 eşit parçaya kesiniz. Yufkaların arasına sürmek için , yarım su bardağı sıvıyağ ve 1 su bardağı su  bir kasede  hazırlanır. İlk yufkayı tezgaha düz bir şekilde serin. Üzerine yağlı-sulu karışımdan her tarafına eşit şekilde gezdirin.Yufkayı boylamasına ikiye katlayın. Yufkanın kenar kısmına 1 yemek kaşığı kıymalı harçtan yerleştirin. Önce kenarlarını katlayın ve sivri ucuna doğru sıkıca sarın. Tepsiye yerleştirin. Tüm yufkaları sardıktan sonra üzerlerine 1 yumurta sarısı sürün 200 derece fırında 25-30 dk pişirin. Afiyet olsun. 
NOT: Börek piştikten sonra fırında bekletmeyin. Aksi takdirde kıtırlığını kaybeder.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder