Malzemeler
2 su bardağı bulgu(tercihen Merzifon bulguru)
2 orta boy soğan
1 su bardağı bezelye
1 havuç-küp doğranmış
2 domates
tuz, karabiber, kimyon
İsteğe göre dereotu- maydonoz
Soğan, domates, bezelye ve havucu sıvıyağda hafif soteleyin. Çok fazla kavurmayın, suyu erken çıkar ve lezzeti azalır. Domatesler kendini saldıktan sonra yıkayıp iyice süzdüğünüz bulguru ekleyin. Bulgurla da 5 dk kadar kavurun. Sıcak 1,5 su bardağı su ekleyin. Ocağın ateşini kısın. Suyunu çektikten sonra biraz bekletin ve pilavı tencerede karıştırın ki homojen yapıya kavuşsun. Servis tabağına aldıktn sonra üzerine biraz taze dereotu gezdirebilirsiniz. Tavsiye ederim. Sofranız şen olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder