18 Ekim 2011 Salı

MISIRLI MISIR EKMEĞİ

Karadeniz insanının vazgeçilmez hayat kaynağıdır mısır. Ama en önemlisi büyük bir besin kaynağıdır. Minikler için özel, hem lezzetli hem besleyici bir tarif...

MALZEMELER
2 su bardağı mısır unu
2 yumurta
2,5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı kaşar rendesi
1 su bardağı süt mısır
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu


yumurta, sıvı yağ, kaşar, yoğurt, tuz karıştırılır. Daha sonra mısır unu , mısır ve kabartma tozu ilave edilir. Malzemeler birbiriyle iyice harmanlanınca yağlanmış, büyük boy kare borcama dökülür. 150 derece ısıtılmış fırında 30-35 dakika sonra servise hazır olacaktır. Afiyetle....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder